Nieuws

PERSBERICHT

Vught top-opleidingslocatie regionale tennisjeugd


KNLTB gaat samenwerking aan met Tennis Academy Brabant


VUGHT, 12 juli 2016 - De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft 26 tennisscholen in Nederland, gespecialiseerd in het opleiden van kinderen in de leeftijd tot 12 jaar, gecertificeerd. Tennis Academy Brabant - actief vanuit Health City Vught - is één van de tennisscholen die door de tennisbond is aangewezen als Onderbouw Tennisschool (OBTS). Samen met de tennisbond en de al eerder gecertificeerde bovenbouw tennisscholen - gericht op oudere kinderen vanaf 12 jaar - vormen zij een landelijk netwerk dat in september 2016 operationeel is.

De tennisscholen krijgen een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers.  Onder regie van de KNLTB verzorgt Tennis Academy Brabant vanaf september de opleiding voor talentvolle jeugdtennissers. “Onze doelstelling is om met onze regionale talenten het beste jeugdtennis van Nederland te bieden en op die wijze een bijdrage te leveren aan het Nederlandse tennis”, aldus hoofdtrainer Jeroen Bok.


Over Tennis Academy Brabant
De tennissport op prestatief niveau voor de jeugd in Brabant stevig op de kaart zetten. Dat is de doelstelling van Tennis Academy Brabant. De Vughtse tennisschool biedt de talentvolle jeugd uit de regio ’s-Hertogenbosch de gelegenheid op een club-overschrijdende wijze samen te trainen om elkaar op deze manier naar een hoger niveau te tillen. Toptennisser Stijn de Gier maakt deel uit van het technische team dat onder leiding van hoofdtrainer Jeroen Bok de Brabantse tennistalenten traint. Voormalig toptennisser Eric Wilborts staat de academy als adviseur bij en maakt als eigenaar vanuit de centrale trainingslocatie Health City Vught het facilitaire deel mogelijk. Meer informatie: http://www.tennisacademybrabant.nl en http://www.facebook.com/tennisacademybrabant.


Fotobijschrift (v.l.n.r.): Jan Siemerink (Directeur Sportief KNLTB), Jeroen Bok en Mike Simon (Tennis Academy Brabant)

 


 

 


 

« Terug

» Nieuws archief